Kontaktirajte nas na: 036/337-140
Adresa: Tomislava Andrica Dzigija 37 (bivsa Veljka Vlahovica)

Usluge:BojanVet veterinarske ambulante

Home
Usluge

Pruzamo sledece usluge veterinarskih usluga i o njima vise mozete saznati na ovoj strani

Pod preventivom podrazumevamo zastitu od ektoparazita, endoparazita I nekoliko bolesti koje vrlo cesto imaju letalan ishod po vaseg ljubimca (parvoviroze (mačije kuge), štenećaka, zarazne žutice, leptosiroze, influence pasa, korona…! Vazno je da pas koji se vakcinise mora biti ociscen od parazita nekoliko dana pre vakcinacije! Prvo ciscenje od parazita je sa 15-20 dana starosti, specijalnom antiparazitskom pastom! Nekoliko dana pre prve vakcinacije (35-40dana starosti steneta) ponavlja se tretman! Vazno je da se vakcinacija obavi legalno I strucno, od strane ovlascene veterinarske organizacije, jer samo takva vakcina pruza odgovarajucu zastitu! Veterinar ce uvek obaviti klinicki pregled pre vakcinacije , jer samo zdrav pas moze steci solidan imunitet! Vrlo cesto u nasu ambulantu dolaze vlasnici koji su sami vakcinisali svoje pse, vakcinama nabavljenim na crnom trzistu, sa obolelim psima od pomenutih virusnih bolesti! Lecenje je dugotrajno I skupo I vrlo cesto ostavi posledice na psu! Prilikom prvog dolaska u nasu ambulantu, svaki vlasnik, dobije zdravstveni karton za svog psa, I program vakcinacije I dehelmintizacije koji se razlikuje u zavisnosti od starosti psa! Ovde moramo istaći da iako od ovih bolesti najlakše oboljevaju štenci, od njih mogu oboleti i odrasli psi pa je neophodno ovu vakcinu ponavljati svake godine. Vakcinacija protiv besnila Obavezna je po zakonu i mora se obavljati jednom godišnje. Zakon propisuje korišćenje mrtve vakcine koja stvara solidan imunitet bez ikakavih propratnih reakcija. Prva vakcina proiv besnila može se dati već sa 3 meseca starosti ali program vakcinacije obično ostavlja ovu vakcinu za četvrti mesec. Priče koje kruže da će pas ostali mali i da neće dostići svoj pun potencijal su apsolutno netačne, I zabluda su dobrog dela odgajivaca I vlasnika! Po zakonu je prilikom vakcinacije obavezno I obeleziti psa mikrocipom!
Detaljan klinicki pregled ,kompletna laboratorijska dijagnostika (analize krvi, analize urina, brisevi, citološka ispitivanja)...
Aplikacija injekcionih lekova, infuzija, davanje tableta...
Kastracija , sterilizacija, pomoc pri porodjaju, carski rez. Vestacko osemenjavanje, lecenje steriliteta!
Hirurgija mekih tkiva, obrada i usivanje rana, obrade apscesa, hematoma, strana tela u zelucu i crevima...
Danas je veliki broj poseta veterinaru vezan za probleme sa kozom. Buve, bakterije, virusi, paraziti, alergije danas predstavljaju veliki problem i dijagnoza se postize detaljnom anamnezom i specijalnim dijagnostickim metodama. Samo tako mozemo sprovesti uspesnu terapiju!
Veliki broj zivotinja nikad nije izasao iz stana, kuce, dvorista! Neke ne podnose voznju, vrlo cesto vlasnici nisu u mogucnosti da dodju sa svojim ljubimcem u ambulantu i odluce se za kucne posete! Nekad, kada je potrebno ambulatorno lecenje, svojim terenskim vozilom prevozimo pacijenta do ambulante! Na teren izlazimo u svako doba dana i noci u svim vremenskim uslovima!

U sklopu nase Veterinarske ambulante radi i salon za negu i ulepsavanje pasa.

U dogovoru sa groomerom birate frizuru kakvu zelite, a takodje u tretman ulazi i skracivanje noktiju kao i ciscenje usiju.

U salonu se koristi kozmetika i oprema najpoznatijih svetskih brendova...

Zivotinjama se prilazi sa posebnom paznjom i trudimo se da za njih kupanje bude jedan uzitak a nikako stres.

Ukoliko groomer posumnja da pas ima neki dermatoloski problem, obavestava se vlasnik i veterinar odmah preduzima odgovarajuce korake.

Tretman mozete zakazatii na 036/337-140

Postavite pitanje

Ime i prezime *

Vas e-mail *

Naslov *

Vase pitanje *

Copyright 2013 BojanVetttt. Sva prava rezervisana. Design & photography Nenad Milenkovic STUDIO

gi